Mmmmm....

Haft en riktigt härlig ledig dag idag! Började med att jag gick upp klockan 7 för att cykla hem till mina föräldrar. Sedan spenderade jag i stort sett hela dagen där. Hjälpte till att sortera tomater i växthuset och sedan var jag och Maria ute och gick i skogen med de små söta hundarna. Det har varit så otroligt härligt väder hela dagen. Jag har gått i skjorts och t-shirt. Lyckats bättra på den i stort sett obefintliga solbrännan, med andra ord ;) Det är nice!

Ikväll har Maria varit här. Vi tittade på en Pippi Långstrump-film. Astrid Lindgrens karaktärer är så otroligt bra! Alla filmerna är ju galet roliga. Livet verkade så härligt på 70-talet!

Dags att sova, ska upp och tvätta imorgon kl 07!
Morgonstund har guld i mun ;-) Sägs det i alla fall!


Nu ska det bli ett nytt inlägg

Oj, det var längesedan jag skrev nu, sorry. Solen skiner och livet leker. Finns inte mycket att klaga på just nu vilket är sååååå underbart.
Igår var jag hos Malle o Erik. Vi lekte med såpbubblor, grillade och spelade wii. Så galet kul! Appropå såpbubblor så har Malle lagt in lite snygga bilder på sin BLOGG. Väldans trevliga bilder,särskilt den med min bil i bubblan. Synd bara att jag har en Audi istället för en riktig bubbla ;)

Nu ska jag sova, ska jobba hos mina föräldrar imorgon.

Hej svejs!

Strejk... glädje eller sorg?

Ok. jag är sjuksköterska och borde säkert vara en av de som jublar över att det nu är strejk för att jag, tillsammans med många andra, ska få högre lön. Men jag har faktiskt lite svårt att glädja mig över detta. Idag var en av de värsta dagarna på jobbet jag varit med om på väldigt länge. I och med att det är så många sjukhus runt om som stänger avdelningar pga strejken så måste vi ta fler patienter, men vi har inte fler platser nu är innan. Detta leder givetvis till överbeläggningar, vilket varken är kul för mig eller patienterna.

Givetvis tycker jag att det ska löna sig att läsa tre år på högskola eller universitet, men jag förstår inte varför det ska behöva gå så långt som till strejk för att vi ska få lön för det vi gör. Att sjuksköterskor runt om i landet nu strejkar leder till att vi som jobbar kvar mår sämre eftersom trycket blir högre på oss samt att människors liv riskeras pga långa transporter mellan sjukhusen. Jag tycker faktiskt inte att det är värt det! Jag vet att vi som jobbar som sjuksköterskor inte är några Florence Nightingales nu för tiden, men vi arbetar faktiskt för patienternas skull, vare sig vi vill det eller ej. Det måste finnas ett bättre sätt att lösa lönekonflikten på än genom strejk!
Jag vill inte vara med och riskera människors liv för att jag ska kunna få högre lön. Jag hoppas att både arbetsgivarna och facket tar detta till sig så att vi kan få slut på konflikten så fort som möjligt!

Människors liv är mer värda än pengar!


Liten håla

Gissa var jag befinner mig, inte så lätt att  gissa kan jag säga, men kanske nån har en liten aning. Oavsett så befinner jag mig i Rörvik hos mina vänner. Rörvik är en väldigt liten håla, mindre än den håla jag själv kommer från. Det är faktiskt sant! Jag har befunnit mig här nu i typ två underbara dagar och idag är det dags att bege mig söderut igen. Har varit på rundvandrig i byn idag, det tog typ 10 minuter att gå tvärs igenom. Hihihi!

Solen skiner och jag är glad. Har köpt nya snygga solbrillor. Sweet! 15 spänn på rea, inte illa, nice!
Skåne väntar, längtar!

Pusselipuss!

Stolthet och fördom gånger 3!

Idag har jag inte gjort mycket vettigt. Är sjuk och tvingad till karantän vilket innebär långa dagar i min lägenhet alldelens ensam. Eller, ja, mamma var faktiskt här en sväng ikväll och höll mig lite sällskap. Undrar hur det ska bli när jag opererats och ska va sjukskriven en hel vecka, jag kommer klättra på väggarna då. I o försig så finns det ingen risk att jag smittar då, så då får jag röra mig ute bland folk. Jippie! Förresten är datumet satt till 12 maj, börjar redan bli nervös!

För att fördriva tiden har jag sett på Stolthet och fördom. Först så jag den gamla BBC versionen, den som består av sex stycken avsnitt som är ca 50 min var. Sen tittade jag på den nya versionen som bara är ca 2 h lång. Och nu sitter jag och läser boken. Nu undrar ni säkert vilken version som är bäst och det ska jag försöka svara på. Boken kan jag inte uttala mig om eftersom jag inte läst klart den. Men vad gäller filmerna är det så här:

Om du har mycket tid på dig så rekomenderar jag absolut BBC-versionen, den är helt underbar! Har du inte så lång tid på dig så kan du se den nya versionen (Mr Darcy är mycket snyggare i den nya versionen). En sak du inte ska göra är att först se den långa sen den korta. Då blir det kanske som det blev för mig; jag saknade allt det de klippt bort och tyckte att berättelsen inte alls blev lika bra i den korta som i den långa.

Nåväl, båda är väldigt bra, men det blir kanske lite för mycket med båda på samma dag. Nu ska jag återgå till boken.

Tjingeling!

Grattis Maja o Håkan

Natten till lördag kom det en ny liten människa till världen, Eric, Maja o Håkans son!
Stort grattis till er!
Hoppas att jag snart får träffa den lille!


Brolle...



Need I say more?

Mmmm....

Mums... Narnia och Rebecca St. James i en och samma video. Kan det blir mycket bättre?

Lille bebben

Idag har jag och Malvina hälsat på Jennie och lille Ebbe. Vi tyckte att det var dax för oss att träffa honom. Jag är verkligen glad att jag fick lära känna honom lite bättre. Han är helt klart en 10poängare! Sååååå söt! Har lite temprament, precis som sin mamma, men så gullig! Det var en jättemysig dag vi fick, som givetvis dominerades av bebissnack. Det är ju precis så det ska vara när det kommit en ny liten människa till världen. Det är så häftigt att lille Ebbe har kommit till världen. Han är ju helt perfekt. Är väldigt liten, men en hel människa. Han har tio fingrar och tio tår och kan både äta och bajsa. Livet är häftigt!

Ebbe-slebbe:

           

                 
Ebbe är verkligen en av världens sötaste bebis. Trots att Malle tycker att han ser ut som en korv


I kväll har jag och mamma varit ute och gått en runda på "stan" sen var vi o handlade en massa frukt, mums! Nu ska jag äta apelsin och softa framför TV:n.
 Nice!

Förresten, Maja har fortfarande inte ploppat. Imorgon har hon gått över en vecka!

Självklart ska ni skriva på!!

Eftersom jag är sjuksköterska måste jag ju lägga upp denna länken, det är ju min lön det handlar om!

http://www.upproret.se/default.aspx

Mitt i natten

Sitter här i min orangebruna soffa, klockan är 00:42, Josef har ockuperat mitt badrum och jag tittar på Lilla Huset på Prärien och känner att ögonlocken är tunga som bly. Borde verkligen bädda ner mig och låta sömnen fånga mig en stund, måste bara vänta tills Jonatan har tid att hämta Josef. Det är tur att jag inte börjar jobba tidigt imorgon utan kan sova länge! Ska bli så skönt!
Zzzzzzzzz....

Äntligen vår!!!! Igen...

Det är så härligt väder ute och jag blir så glad när det är fint väder!
Idag har jag varit på utbildningsdag. Stomivård på turné hette det. Hehe, lite töntigt namn. Som ni säkert kan förstå handlade hela utbildningsdagen om just stormivård. Eftersom jag jobbar på en avdelning där vi sysslar mycket med stomier var det inte så mycket nytt, men det är aldrig fel med repetition. Dessutom hade olika bandageföretag utställning vilket innebär att jag nu är stolt ägare till en hel bunke pennor i olika färger. Dessutom har jag lyckats snappa åt mig ett och annat block. Kan vara bra att ha ;-) Jag vann faktiskt en väska i en frågetävling, det var väldigt kul. Tror dock inte att jag kommer att använda den så mycket, den var inte så där jätte snygg.
Efter utbildningen skulle jag och Malvina hälsa på Jennie och lille Ebbe, men Jennie fick förhinder. Istället körde jag hem. Närjag kommit hem letade jag först upp lite sånger som jag ska ge som förslag till Linneas bröllop, sen var jag ute i skogen och gick en runda. Var så skönt när solen sken och mysigt med alla vitsippor längst vägen.
Ikväll har Maja och hennes mage varit här. Hon är så söt. Hon är fortfarande lika smal som innan hon blev gravid, men nu har hon en jättemage. Ser så kul ut. Hon har ju gått över tiden nu, så det börjar verkligen närma sig. Längtar efter att få se den lille Knoddisen!

Nu ska jag kolla på Lilla Huset på Prärien. Den serien är bara såååååå bra!!!!!


Äntligen!

Blogg.se har inte fungerat som det borde under helgen och detta har tyvärr gett som resultat att jag inte kunnat uppdatera er på mitt liv. Kul att se dock att min statistik faktiskt ligger rätt hög, trots de glesa inläggen.
Jag har haft en jätterolig, händelserik helg. Hade det supertrevligt i Lund, trots att jag hade lite svårt att ta mig fram till Maria o Simons lägenhet som för tillfället befinner sig i en stor byggarbetsplats. Men tack Maria för en riktigt trevlig kväll och tack Maria T för att jag fick bo hos dig! Så mysigt!
I lördags hade vi stor vårstädning av kyrkan. Det var väldigt nyttigt för vår lite slitna kyrka. Möblerade om en hel del och bar runt på en massa möbler så när dagen gick mot sitt slut var jag helt färdig i armarna. De kändes som spaghetti. På kvällen var vi ett gäng som träffades hos Ingrid. Där lagade vi indisk mat tillsammans, mums! Det bästa med indisk mat är dock att den ska ätas med händerna, bestick är förbjudna. Det är kul att leka med maten!!!
I söndags hade jag slappedag, kollade på reprisen av finalen i Let´s Dance. Det var helt klart rätt par som vann. Tina var bäst! Sedan åkte jag, min familj, fam Turesson minus Camilla, Miriam, Bengt och Febe in till stan och lyssnade på Hemvärnets Vårkonsert. Rikard hade ett jättelångt solo och det gick kanonbra! Han är så duktig. Jag är helt imponerad. Att se och höra det får mig nästan att vilja ta upp mitt trumpetspelande igen. Vet dock inte om mina grannar skulle uppskatta det ;-)

Nu börjar snart House, jag tänkte faktiskt se det för en gångs skulle. Har varit på ett diskussionsmöte med en massa politiker ikväll om sjukhusets framtid. Politiker suger verkligen musten ur en, de kan vända och vrida på allt!

Stackars Jennie, mår inte bra. Jag o Malle skulle ju hälsa på henne... får se hur det blir med det.
Maja, om det ska bli en liten Leif får du sätta fart nu. Det var mörkt hos er ikväll och er bil var inte hemma, så kanske är det på gång nu! Lycka till!

Puss!

RSS 2.0