Tantvarning!

Oj! Det är verkligen tantvarning på mig just nu! Sitter just i denna stund och tittar på Vänner och broderar. Så mysigt och så gammalt! Men, men... sån här är jag, take it or leave it!

Nu ska jag snart sova, har en tidig date med tvättmaskinen i källaren i morgon.

Frid!

Söndag...mm...

Då är det söndag nu då! Jag älskar söndagar! Det är så underbart att bara kunna känna att man har en dag som man kan får ta det helt lugnt på! Men det bästa av allt med denna dag är dock att Gud får en så stor plats. Jag önskar verkligen att varje dag skulle få vara som söndagen! Att jag kunde få fokusera på Gud lika mycket varje dag. Jag tror dock att även om jag fokuserar på Gud lika mycket varje dag så kommer söndagen ändå vara speciell. Det är ju vilodagen och det är det Gud har skapat den till att vara. En vilodag för oss människor och vi behöver verkligen detta! Utan vila så överlever vi inte!

Ikväll har vi haft en annorlunda gudstjänst i kyrkan. Vi hade en lugn stund med operasång, cellospelande och konstvisning och framförallt mycket tystnad. Det var så skönt! Om ni vill läsa mer om de som medverkade får ni gärna gå in på www.betaniatollarp.se. Det är i övrigt en riktigt bra sida att hålla koll på. Så att ni alla kan komma med på våra olika samlingar. Det är grymt kul!

Nu ska jag drömma mig tillbaka till sydstaterna genom att kolla på film... Sweet home Alabama! Nice!

Frid!

Jetlag!

Jag är trött som en lus! Fattar inte riktigt det uttrycket, men trött är jag i alla fall det är då ett som är säkert. Jag tror att jag skulle kunna sova två dygn utan bekymmer. Men det har jag inte tid med! Ska ju tillbaka till jobbet på mån... längtar faktiskt lite, ska bli så kul att träffa alla kollegorna igen, de är så mysiga!

Just nu sitter jag och säkerhetskopierar alla foton från min gamla dator... det kommer bara ta typ en timme till. Jag vet att det är dumt att starta ett sådant projekt när klockan är midnatt och vi dessutom flyttar fram klockan en timme inatt, men det kan inte hjälpas... sån är jag!

Får väl ta o diska lite istället!

Frid!

Då var det verkligen slut

Nu sitter jag här i min lägenhet med fullt kaos både runt mig och i mig. Jag har varit uppe i 24 h om man bortser från de sammanlagt två timmarna som jag kunde sova på flyget i natt. Då var äventyret slut för den här gången, men det  slutar inte här, verkligen inte! Jag har fått blodad tand för att resa och dessutom är varje dag ett äventyr! Man vet aldrig vad Gud vill med dagen som kommer.

Resan hem har gått bra. Vårt flyg från Nashville till New York var ca två timmar försenat så vi bokades om och fick åka via Atlanta istället. Det var en väldigt trevlig flygplats och all service var kanon, så det finns verkligen inget att klaga på. Men  nu är jag ganska trött och borde verkligen försöka sova lite, men jag får ingen ro i kroppen, det finns så mycket jag vill göra. Har precis tagit mig igenom min posthög. Den innehöll en hel del roliga och spännande saker, en hel massa reklam samt tyvärr lite räkningar också... men, men... Det är helt sjukt hur mycket post som kommer på två veckor och då tänker jag framför allt på reklamen. Det är helt sjukt! Vilket slöseri med resurser!

Jag vet att jag inte gett er så jättemycket information om vår resa men nu ska jag försöka skriva ner något av allt det vi varit med om...
Vi har varit på en lite radiostation i Murfreesboro och träffat några riktigt Rednex :P De kallade mig Loodeybell och parade ihop mig med Nephew Nathan. De sa att han skulla bjuda mig på RC and a moon cake så snart han fått sin lön. Det var väldigt roligt och de var helt galna. Det var jättesvårt att förstå vad de sa och de snackade mest goja. Både jag och Maria fick vara med i deras radioshow och det var ju en upplevelse bara det.
                                              
Loodeybell o Nathan                                            Jonatan o en av programledarna
Vi har varit uppe i bergen vid Chattanooga och vandrat lite. Stackars Jonatan stukade foten, ordentligt! Kanske lite hans eget fel då han hoppade ner från en sten fast att marken under honom var täckt med gamla löv. Tyvärr var det så att det fanns en sten under alla löv och han trampade snett på denna.

Vi har bott hos ett äldre par uppe på Signal Mountain där mannen tar hand om skadade små ekorrar och sköter om de tills att de är bra nog att ge sig ut i naturen igen. Han ahr dessutom en tam ekorre som klättrar runt i hela huset. Så annorlunda, men samtidigt så mysigt.

Jag har köpt den Audio Adrenaline-skivan som jag letat som galet efter i Sverige. Hittade den dessutom i en thrift store (second hand) för bara 3.95 dollar!

Vi har ätit världens godaste cheescake på en restaurang som heter Cheescake factory. Jag säger bara mums!

Vi har varit på lovsångkonsert i Smyrna (en bit utanför Nashville) med Brenton Brown, Matt Maher och The Michael Gungor Band. Så grymt bra!

Vi har träffat massor underbara människor som jag nu ska maila till och berätta att vi kommit hem. Sedan ska jag packa upp mina väskor.

På återskrivande!

Frid!


SLUT!

Nu närmar sig slutet på min Nashvilleresa med stor steg. Idag är den stora flygardagen. Jag och Maria har packat ner våra saker inkl fynden härifrån i våra väskor och är nu redo att börja vår resa mot Sverige. Fatta att bagaget är fullt och väger multum!!! Men, det ska nog bli bra ändå.

Åh, jag önskar att jag kunde berätta allt jag varit med om, men det är så mycket så jag vet inte var jag ska börja. Jag får berätta mer när jag kommer hem.

Nu ska vi snart iväg och äta frukost, det ska bli gott, jag är hungrig.

Vi ses snart!

Frid!

Nashville 2

Hej igen!

Nashville is hot! Igår hade vi mellan 25 o 30 grader varmt och strålande solsken. Med andra ord ett riktigt bra väder att shoppa i (alla väder är bra shoppingväder) Dagen började med att vi stekte pannkakor med banan i, slemmigt men mättande. Sedan lämnade Jonatan av oss på ett köpcenter där vi fick roa oss under dagen. Vi kände oss som två fina damer som blev avsläppta av vår chaufför :P
På köpcentret som heter Providence hittade vi en väldigt trevlig affär som gillar att pyssla hemma. Den hette Jo Ann och innehöll massa scrapbooking-grejer, bakateraljer samt tyger. Så coolt! Man blev ju helt vilsen.
Vid 13 kom Jonatan o hämtade oss, sedan begav vi oss downtown och gick längst Broadway där vi hittde ett trevligt matställe. Sedan åkte vi till Music Row, den gatan där typ alla skivstudios ligger. Inte jätteimponerande, men det var kul att se.
Sen åkte vi hem, trötta och slitna av värmen. Så det fick bli en hemmakväll o det var väldans skönt. Man blir väldigt trött i USA.
Nu är kl 7.30  och vi ska åka iväg till en radiotation som ligger typ en timme bort, kommer inte ihåg vad det heter, sen ska vi till Frankling på celebrity hunting ;O

Frid!

Nashville

Hallå alla där hemma och alla ni andra som kollar in min blogg emellanåt. Som rubriken kanske avslöjar så befinnar jag mig i Nashville! Kom hit igår kl 17 lokal tid, vilket är 6 h efter Sveriges. O snack om att vi var trötta, jag o Maria, min reskompanjon,,.
Idag har vi spenderat hela dagen på ett köpcenter och att kalla det stort är verkligen inte en överdrift! Det är jättestort och sååå amerikanskt! Det finns en del affärer som bara skriker USA o en del som är lite mer som de där hemma. Har spenderat en del pengar på ett par Levis-jeans och ett på Converse-skor. Blir nog minst ett par skor till innan det är dags att åka hem :P Är ju faktiskt lite billigare här än hemma.

Nu ska jag sluta för denna gången, men jag skriver kanske mer sen.
Frid!

FörortsOboy Deluxe!


Hihi!

Oj, oj, oj!

Oj vad trött jag är idag! Jag förstår inte detta, jag tror att jag skulle kunna sova ett dygn eller nåt. Men samtidigt är det ju så att sova kan jag göra när jag blir pensionär och och snart är det ju bara 40 år tills dess. Counting every minute :p

Nu ska jag snart ge mig ut en runda i skogen innan jag ska försöka ta itu med nåt vettigt. Ut i snön o dimman! Hoppas jag hittar tillbaka hem innan det är dags att åka till jobbet. Japp, that´s right, har jobbehelg :( Men, jag ska inte klaga! Jag åker till USA på måndag!!!!!!!!!!

Frid!


Än en gång!

Eftersom jag svikit er och inte skrivit varje dag de senaste dagarna ska jag ge er två inlägg idag... minst...

Idag har jag och Maud med barn varit och hälsat på Cecilia, Harry, Nelly o Peppe. Snacka om att Harry o Nelly var söta! De var så söta så jag skulle gärna ta med mig dem hem. Dessa små liv som såg världens ljus i mitten av november skänker sån glädje! Och snälla var de också... knappt en enda sur min under hela tiden vi var där. Peppe är familjen vovve, en störtskön pudelvariant som är söt som ett litet lamm och ungefär lika snäll!



Här är de små liven... Nelly till vänster och Harry till höger.

Efter att jag kom hem har jag slappat rundor, sen har jag varit hos familjen och ätit kvällsmat och nu väntar jag på att Hanna ska komma så vi kan ha en lite myskväll tillsammans. Är så skönt att få slappa lite!

Förresten...
Vår pastorsfamilj har fått tillökning, han är snart en vecka gammal och heter Emil


Bilden är hämtad från fodda.nu, där det även står lite mer info.
Grattis familjen! Vilken sötnos!

Fridens liljor!

4 dagar kvar!

Hej o sorry att jag inte uppdaterat på länge... men tiden finns inte riktigt där! Nu är det bara 4 dagar kvar tills att jag o Maria ska åka till Nashville. Det är helt galet vad fort tiden går och det är så mycket jag tänkt jag ska hitta på. Är så många jag vill träffa innan jag åker men jag har insett nu att det inte kommer att gå fullt ut. Jag fick iaf ha en mysig eftermiddag med Malvina igår. Det behövdes! Dessutom snöade det lite... skumt!

Idag har jag tvättat o snart ska jag börja packa ner i min resväska, eller rättare sagt, mina föräldrars resväska. Äger nämligen inte någon själv. Var uppe hos dem o hämtade den igår... problemet var bara att det inte gick att stänga den... någon hade låst den och kunde inte komma ihåg kombinationen... så det var bara till att börja från 001 o gå uppåt. Tillslut hittade jag den rätta kombinationen o väska kunde äntligen användas på rätt sätt! Hehe!

Nu ska jag åka till Olofstöm o hälsa på en jobbarkompis som fick tvillingar i nov. Myspys!

Vi hörs snart igen...jag lovar :P

Frid!

Söndag

Då var det söndag igen... jag förstår inte var denna veckan tagit vägen. I dag har jag spenderat den största delen av min tid i kyrkan. Först var det möte, sen var det fika, sen var det församlingsmöte och tillslut var det övning inför lovsångskvällen vi ska ha nästa sön kl 18. Jag kan verkligen rekomendera denna samling, det kommer bli skitbra. Vi har grymma musiker (inkl trummor) och sångare och vi kommer riva loss en massa härliga lovsånger. Så... be there!

Frid!

Lördag

Jag är så trött! Sitter o slöar i soffan och vill inget annat än sova.
Har precis kommit hem från en innabandyturnering här i byn. Tyvärr vann varken Ledaco eller SIA Holst, men de var grymt duktiga ändå!
Orkar inte skriva mer nu...
Frid!

Fredag...

Idag har jag varit på jobbet som vanligt. Var riktigt seg när jag satte mig i personalrummet för att socialisera lite kl 06.35 imorse. Dagen blev då lite bättre när en jobbarkompis spillde kaffe på sig och vi alla fick oss ett gott skratt. Hon skrattade lika mycket, så vi var inte elaka. Därefter flöt dagen på och nu har jag kommit hem och ska njuta av en riktigt härligt ledig helg.

Firar in helgen med att baka bullar, Bosses bullar, och sedan ska jag på våffelcafé i kyrkan. Så om du inte har något planerat för kvällen så är du välkommen till Betaniakyrkan i Tollarp kl 19 ikväll.
Våfflor är mums!

Torsdag

Idag lyser solen med sin frånvaro och jag har en ledig förmiddag innan det är dags att åka till jobbet för ännu ett kvällspass. Jag har nästan precis kommit hem från en runda i skogen. Det var inte alls lika varmt som igår och vinden ven kyligt runt mig. Trots detta fanns det en melodi som gnolade i mitt huvud och jag tänkte jag skulle dela den med er. Det är refrängen i Utan Dig av Gregory Häljestig:

utan Dig blir hösten för alltid kvar
utan Dig får frågorna aldrig svar
utan Dig är livet ett iskallt hav
utan Dig, utan Dig
Du är liv pulserande inom mig
varje andetag beror på Dig
Du är vårvinden som omger mig
mitt liv är ingenting utan Dig

Jag blir så glad när jag sjunger denna sången. Det ger mig en förvissning om att jag aldrig är ensam och att livet inte handlar om mig. Det är en befriande känsla som jag önskar att vi alla skulle få ha inom oss. En förvissning om att vi är omslutna av nåd och kärlek varje dag oavsett hur livet ter sig.



Frid!

Jag hinner med några väl valda ord till...

Psalm 15

"Herre, vem får fly till Ditt tempel uppe på Ditt heliga berg?
Jo, den som lever ett oklanderligt liv och alltid är uppriktig och talar sanning
Den som vägrar att förtala andra,
den som inte lyssnar till skvaller och aldrig skadar sin medmänniska.
Den som inte är vän med dem som Gud hatar
Den som håller sina löften även om det skulle ruinera honom.
Den som inte lånar ut pengar till ockerränta och vägrar vittna mot de oskyldiga,
trots de mutor som erbjuds honom.
Den som lever så kommer inte att falla."


Jag önskar att jag inte skulle falla...


Onsdag

Oj! Nu får jag nästan skynda på för att hinna skriva ett inlägg denna sidan dygnet. Det är ju snart torsdag och sen är snart denna veckan slut. Det går så galet fort!
Kom hem lite sent ikväll för jag samåkte med en kollega. Sprang på henne på ICA när vi båda skulle köpa mat för kvällen och vi konstaterade snabbt att eftersom vi nu bor i samma lilla by så kan vi ju faktiskt samåka de två mil vi har till jobbet. Känns så knepigt att ligga och köra två bilar samma strecka. Så, så blev det och jag hoppas att vi snart kan göra det igen, alltid trevligt med sällskap på vägen.

Annars har jag haft en lugn dag. Var ute och gick en lång runda i förmiddags och sen har jag mest kollat på Lilla Huset på Prärien. Det är en riktigt mysig serie. Allt verkar så enkelt. Jag skulle också vilja leva så...

Nu ska jag kolla på ett avsnitt till innan sängen kallar... vänner, vi hörs imorgon.

Frid!

Tisdag

Tisdag... denna sköna lediga dag...
Jag var uppe och städade tidigt i morse, sen städade jag. När detta var färdigt så bakade jag småkakor som ska ligga i den jättemysiga och fina kakburk som jag fått av min mamma. Tyvärr vart den sortens kakor inte alls särskilt goda, men jag hoppas att nån ändå vill komma hit och smaka dem... så jag slipper :)

När jag stressat runt hela förmiddagen var jag totalt slut, så jag la mig framför TV:n och läste en massa bloggar. Jag fick mig en ordentlig tankeställare av Filippas blogginlägg som handlar om att inse att man är stressad och att göra nåt åt detta. Livet är för kort för att stressa runt och göra en massa saker som man egentligen inte behöver göra. Vi måste lära oss att prioritera det som är viktigast i livet och det är inte att tvätta och städa. Livet handlar om så mycket annat. Det handlar om vår relation med andra människor och vår relation med Gud. Åh, jag vill att detta ska vara det viktigaste i mitt liv! Jag vill det och jag tänker kämpa för det!
Utöver detta så ska jag lära mig att ta det lungt oftare och bara softa. Att bara chilla i Guds närvaro o låta honom fylla på mina batterier...

Frid!

Måndag

Ja, du... då var det måndag och slutet på min jobbehelg. Nu är det ju dags för mig att hålla helg en dag och det verkligen bli skönt, har en massa tanka i huvudet på vad jag skulle vilja göra och en lång lista på saker som jag måste göra. Det är så synd att dessa listor inte kan vara en och samma alla gånger. Hade varit så mycket roligare om det jag måste göra faktiskt vore det jag vill göra... men, men...

Jag slutar aldrig att förvånas över hur mycket jag trivs på mitt jobb. Idag började dagen inte alls så som jag ville att den skulle och allt blev jättekonstigt. Utöver blev en av mina patienter jättedålig och då ställs allt på sin spets. Kändes dock som om jag hade kontrollen hela tiden och jag kunde vid dagens slut flexa ut en halvtimme för tidigt ;-) Det bästa med att ha en flexklocka! Med andra ord blev den dag som började i kaos faktiskt riktigt bra till slut.

Nu är det nog snart dags för sängen, är jättetrött och känner att halsen inte är helt kry. Ska upp och tvätta kl 7 imorgon så jag får passa på att sova när jag kan!

Frid!




Måste bara...

Äh, jag tänkte inte skriva mer ikväll... men jag bara måste... jag känner mig som en fjortis, men han är ju grym!




Brolle så klart!

En om dan...

Håkan, jag ska se om jag pallar... jag vet att du vill att jag uppdaterar läget minst en gång per dag och jag ska nu göra ett aktivt försök. Lovar dock inget!

Söndag : Nice!

Idag är det söndag och det är nog min favoritdag på hela veckan. Det är ett visst lugn som infinner sig varje söndag och man kan bara vila i det.
Idag har inte alls varit någon vilodag för mig utan jag har jobbat. Men det är ju kul, så det är absolut ett bra sätt att spendera en söndag på. Var grå sköterska idag och har mest sprungit omkring och stuckit mina patienter och småpratat med dem lite. Det är trevligt tycker jag. Mitt jobb är så härligt, det innebär att jag får träffa så otroligt mycket härliga människor och jag får chansen att lära mig massor av dessa.

Efter jobbet bar det av till Furuboda där det väntade innebandy. Jag är absolut inte särskilt bra på att spela innebandy men trots detta är det så galet roligt. Givetvis blir det kul när man får spendera en och en halv timme tillsammans med vänner, svettandes i en illaluktande lokal, jagandes en stackars lite boll!

Efter att jag kom hem var det bara att slänga sig i duschen och sen kasta i sig lite mat. Skulle nämnligen hem till Hanna sen på en liten mysstund. Mm... det är så härligt att ha vänner! Tack Hanna för ditt sällskap denna kväll!

Nu sitter jag och slökollar på "Så ska det låta" och kollar runt lite på Facebook.

Kom precis på att jag glömt stretcha efter innebandyn. Oj! Det kommer kännas imorgon!

Frid!

RSS 2.0