Jag kan inte sova!

Jag känner så väl igen detta fenomen. Imorgon är det min födelsedag och jag har alltid svårt att sova natten innan den stora dagen. Det har varit på det viset så länge jag kan minnas. Jag minns när jag var liten och visste att om jag bara somnade nångång skulle mamma och pappa komma o väcka mig med någon fin gratulationssång och vissa år blev det till och med frukost på sängen. I år vet jag att det inte kommer att bli så, men nervositeten är den samma ändå. Jag älskar att fylla år och har alltid gjort det. Jag älskar födelsedagar rent allmänt, även om det inte är min dag varje dag. Jag tycker om att göra något särskilt för att uppmärksamma när människor fyller år. Det är en lycklig dag på nåt sätt. Visst, jag kommer bli ett år äldre imorgon men det gör ingenting. Det är mysigt att åldras och livet blir bara bättre och bättre!

Frid!

Snart...

... blir jag gammal!

Dessutom ska Tekla Knös spela på Frizon!
Jag är så lycklig!!!



Vilken helg!

Oj, vilken helg jag haft, helt full med galna upptåg! I torsdagsmorse kl 08 var jag på Gökotta i Stackedala. Jag älskar gökottor! Jag vet, det är tidigt på morgonen och det är ofta kallt och blåsigt här i Skåne. Men, trots detta så tycker jag att det är jättemysigt att cykla upp till skogen för att lyssna på fåglar och höra det talas om hur vacker Guds skapelse är. Det är den verkligen, det är så vackert så det ibland gör ont att se det hela!

Efter ottan drog jag och två tjejkompisar ner till Malmö för att ha möhippa för Hanna som ska gifta sig om två veckor. Vi hade en mysig dag i Malmös parker och sedan var det bowling och god mat. En hellyckad dag och det verkade som om Hanna var nöjd med dagen. Tack alla underbara tjejer som gjorde dagen till vad den blev!

              

I fredags var jag och ett härligt gäng uppe i Jönköping på konsert med Michael W Smith. Jag säger bara WOW! Vilken konsert! Helt fantastiskt bra! Han är helt grym på att ge konserter. När han sjunger live så låter det precis som på skiva, riktigt nice!



Som avslutning på denna helg så har jag spenderat dagen i Örkelljunga tillsammans med härligt folk från min församling och från en frikyrka i Örkelljunga. Vi har haft igång en galet stor bilbana som folk fått vara med och köra med. Väldigt lyckat och väldigt trevligt.

Nu är jag helt slut och ska snart sova. Imorgon är det söndag vilket innebär kyrka och jobb. Nice!
Frid!

Något annat, tack!

När jag sprang runt i min lägenhet och dammsugade precis så funderade jag på livet i allmänhet. Det jag kom fram till var att det känns som om det finns många omkring mig som nöjer sig med ett svensson-liv. Ni vet, ett sånt där ordnat och regerlbundet och ibland kanske lite tråkigt liv. Det slog mig då att jag inte vill leva så. Jag har absolut inget emot svensson-liv och jag skulla gärna ha villa, volvo och vovve. Men jag tror att det finns så mycket mer i livet och ju äldre jag blir ju mer inser jag att det inte är vanor, seder eller materiella ting som ska styra vart jag går. Jag vill att Gud ska leda mig genom livet och jag vet att Han har en massa galna saker planerade för mig. Men jag tror att det är så lätt att jag missar allt det när jag jagar efter ett svensson-liv och lyckan i ett radhus med man och två barn. Jag vill ha något annat och min önskan är att det jordiska aldrig ska kunna binda fast mig!

Frid!

Pust... 2!

Ok, vill börja med att gnälla lite! Det är inte en enda av ni kära läsare som har komenterat den stora händelsen att jag faktiskt varit ute och joggat! Förstår ni inte hur stort det är?!?
Bara för att ge er en chans till så ska jag berätta att jag faktiskt varit ute och joggat idag också. Denna gången gick det mycket bättre och jag upplevede att jag orkade mer. Vet inte om det stämmer, men det är struntsamma! Tack Annika för tipset med mp3-spelare i öronen. Relient K, Disciple, Blindside och Casting Crown gjorde min runda till musikalisk turné!

Så... kommenter nu lite, så sticker jag till kyrkan på Våffelcafé istället. Eller, nej, förresten... kom till Betania istället så kan ni kommentera sen.

Frid!

Pust...

Kom precis hem från skogen efter , hör o häpna, en joggingtur. Jag kan inte minnas sist jag joggade, men idag hände det faktiskt. Konditionen finns ej men ändå gick det ganska bra. Kanske att jag t.o.m. kan bättre på kondisen lite till beach 09 när volleybollsäsongen drar igång... :P

Frid!

3.6 mil på en tisdag... inte illa

Jag har precis kommit hem från en 3.6 mil lång cykelrunda i den skånska naturen. Jag kan inte förstå att allt är så vacker. Man blir så salig så de högsta, tyngsta backarna känns som planmark... eller inte. Nej, skämt o sido, det är otroligt jobbigt att cykla uppåt ibland, särskilt när det är motvind. Men då tänker jag "efter backen kommer en nerförbacke och dessutom kan man njuta bättre av utsikten om man befinner sig högre upp" Livet fungerar likadant. Vi möter ofta tunga uppförsbackar och då känns det som om vi aldrig ska komma upp. Men när vi väl har tagit upp och ser ner på det som vi gått igenom och det som kommer så känns det mycket bättre. Det är värt att kämpa sig igenom uppförsbackarna!

Nu ska jag ha fixa och dona lite, sen ska jag till mina föräldrar och gå med hundarna i skogen. Ikväll blir det smyckesgöreskväll tillsammans med mamma och mina och hennes väninnor. Mysysigt värre!

Frid!

Ledig städdag!

Idag har jag varit helt ledig och jag har verkligen utnyttjat detta. Som tur är så har vår Herre låtit vädret vara halvdåligt även denna dag så att jag kunnat vara inne med gott samvete. Jag har nämnligen ägnat dagen åt att städa, städa och städa lite till. Men oj, så fin min lägenhet när man kan se den utan en massa skräp. Är så nöjd! Nu sitter jag här och bara tar det lugnt. På min soffa ligger Ingrid och sover och snart ska vi gå till kyrkan och planera för Tollarpsfestivalen 6:e juni. Dagen då hela Tollarp vaknar och då vi ska sprida Guds kärlek till vår lilla by! Blir kanske inte lika mycket folk som på Jesusmanifestationen, här nedan, men det kommer bli grymt ändå!



Frid!

Varför stiga upp ur sängen?

Ibland när jag vaknar så funderar jag på varför jag egentligen ska stiga upp och jag kan verkligen förstå de som upplever de dagar då de faktiskt inte kan ta sig ur sängen. Men när dessa tankar kommer över mig så brukar jag tänka på att detta är en ny dag som jag har fått. Det är en gåva och det vore otacksamt om jag inte tog emot den. Jag kan aldrig veta hur många dagar jag kommer att få under mitt liv.
Jag vet inte vad denna dagen kommer innehålla. Det kan visa sig att detta blir den världsta dagen i mitt liv, men, det kan också var så att detta blir dagen då en massa saker som jag längtar efter äntligen händer! Alla dagar är inte svarta och de är inte grå heller, det finns verkligen de som är vitare än snö och det är härligt. Kom ihåg att detta är en dag som Gud har gjort som en gåva till dig och Han vill att du ska leva den och vara glad!
När du läser detta så tänker du kanske: "jag tror inte på den där guden hon tjatar om och alla mina dagar är lite svarta som natten" Men kom då ihåg detta: Natten är inte helt svart, det finns alltid en måne och stjärnor som lyser upp natthimlen och Gud älskar dig. Jag kan förstå de som tvivlar på Hans existens med tanke på hur världen ser ut. Men... om Gud verkligen finns, vågar du låta bli att tro på honom då?

Frid!

RSS 2.0